İçeriğe geç

İzmir Buca Engelliler Derneği – Engelsiz Bir Dünya İçin Birlikte Mücadele Ediyoruz.

E-Posta: info@bucaengellilerdernegi.com

Engelleri Kaldırma ve Farkındalık Yaratma Zamanı

İzmir Engelli Dernekleri Birliği olarak 10 -16 Mayıs Engelliler haftasında, farkındalıklarımızla yine fark yarattık !
Unutmayalım ki;
bir amaç için, karşılıklı dayanışma olmazsa, güç birliği oluşamaz…

Her yılın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelli Haftası, dünya genelinde engellilerin haklarını vurgulamak, farkındalık oluşturmak ve engellerin kaldırılması için çaba göstermek amacıyla düzenlenen önemli bir etkinliktir. Bu hafta, toplumun engelli bireylere yönelik anlayışını artırmak, eşitlik ve kapsayıcılık prensiplerini vurgulamak, engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve onların topluma tam katılımını sağlamak için bir fırsat sunmaktadır.

Engelli bireyler, herhangi bir fiziksel, zihinsel, duygusal veya sosyal durum nedeniyle bazı aktiviteleri veya işleri diğer insanlara göre daha zor veya imkânsız bir şekilde gerçekleştirebilen kişilerdir. Ancak, engellilik bir kişinin değerini veya potansiyelini belirlemez. Engelli bireyler, yeteneklerini keşfetme, kendilerini geliştirme ve topluma katkıda bulunma potansiyeline sahiptirler. Engelli Haftası, bu gerçeği vurgulayarak toplumda farkındalık yaratır ve engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılması gerekenleri hatırlatır.

Bu hafta boyunca birçok etkinlik ve program düzenlenir. Bunlar arasında seminerler, konferanslar, atölye çalışmaları, sergiler ve sosyal etkinlikler yer alır. Engellilik konusunda uzman kişiler, engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları anlatır, farklı engel türleri hakkında bilgi verir ve toplumun engellilere nasıl yardımcı olabileceği konusunda öneriler sunar. Bu etkinlikler, toplumun engellilik konusundaki algısını değiştirmeye ve daha kapsayıcı bir toplumun inşasına katkıda bulunur.

Engelli Haftası aynı zamanda engelli bireylerin hikâyelerini ve başarılarını paylaşma fırsatı da sunar. Engellilik, sadece zorlukların olduğu bir durum değil, aynı zamanda engelleri aşarak başarıya ulaşma gücünün de bir kanıtıdır. Engelli bireylerin hikâyeleri, diğer insanlara ilham verir ve engellilerin potansiyellerini keşfetmelerine, hayallerini gerçekleştirmelerine ve yaşamlarını dolu dolu yaşamalarına yardımcı olur.

Engelli Haftası aynı zamanda engelli haklarının savunulmasına da odaklanır. Engellilerin toplumda eşit haklara sahip olmaları, ayrımcılığın önlenmesi ve engellilerin tam katılımının teşvik edilmesi hedeflenir. Bu hafta, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak politikaların ve yasaların oluşturulması ve uygulanması için farkındalık yaratır. Engelli bireylerin erişilebilirliğe, eğitime, istihdama ve sağlık hizmetlerine erişimleri gibi konuların geliştirilmesi gerektiği vurgulanır.

Sonuç olarak, Engelli Haftası engelli bireylerin haklarını savunmak, farkındalık yaratmak ve toplumda engelleri kaldırmak için bir fırsattır. Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, potansiyellerini ortaya çıkarmak ve topluma tam katılımını sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Engelli Haftası, bu sorumluluğu hatırlatır ve engelleri aşarak daha kapsayıcı bir toplum inşa etme yolunda adımlar atmayı teşvik eder. Unutmayalım ki, herkesin engelli olabileceği bir dünyada yaşamaktayız ve bu nedenle her bireyin eşit haklara sahip olması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir